BG - EN

VIP селище - с. Белащица - вилна зона
Местността "Варниците"
4 еднофамилни къщи

   
 
Информация
 

Луксозни къщи, които не са за всеки

Модерно ВИП селище с богато озеленен двор е "затворено" върху 3 дка в атрактивен терен в местността "Варниците" във вилната зона на с. Белащица. Къщи в американски стил, прекрасни гледки към Родопите и едно изключително тихо и спокойно кътче, изолирано от масивни постройки в съседство - това са само част от екстрите на новия комплекс.
"Мястото е изключително интересно, защото попада извън селото, в непосредствена близост с планината. Преди години тук са идвали да почиват хора с дихателни проблеми. Така че чистият въздух тук е гарантиран. Архитектурата също е необичайна за нашите ширини. И това не е случайно. Идеята ми беше къщите да наподобяват образци, които съм виждал на територията на щата Калифорния, в Ел Ей и на Хаваите", коментира инвеститорът г-н Чиплаков.

Сравнително големи (РЗП 300 кв. м), но опростени откъм детайл, подчинени на една подчертано геометрична форма, постройките претендират за една модерна визия. Те са нестандартни, но пък са много компактни. Само 25-30 крачки са необходими на обитателите им, за да се придвижат от единния край на дома до другия, от спалнята до хола. За да влезеш в къщата, дори не е необходимо да слизаш от автомобила си, защото паркирането става в прекрасно оборудвани гаражи с дистанционно управление, които са разположени на първо ниво и имат директна топла връзка към дома.

Четирите еднофамилни къщи са еднотипни като схема. Те делят обща инфаструктура и богато озеленен двор с кипариси, но са ориентирани по различен начин в парцела. Холовите помещения на две от тях са обърнати с витражите си на юг, а на другите две - на север.
По интересен начин става отделянето на къщите една от друга. Вместо типичната за българския вкус масивна ограда, тук ще има фини "прегради" от специални вечнозелени храсти. Ефирни елегантни огради ограждат целия комплекс, а розите засадени до тях след време ще оформят цяла цветна стена по периферията.

Луксозното изпълнение е видимо още от входа на всяка от къщите. С приоритет са екологичните естествени материали, съчетание между дърво, гранит, врачански камък и керамика. Външната структурна система за фасадите на къщите е на водещата немска фирма "Caparol", вратите са блиндирани. Дограмата е петкамерна с рефлексно стъкло, което създава известна интимност на живеещите. Подовете са решени изцяло с паркет, който в хола попада в своеобразна "рамка" от естествен гранит. Във всяка от четирите къщи гранитът е в различно цветово решение: сив, черен, червен и бяло, а за спалните е предпочетен естественият паркет на бургаската фабрика "ЕМКО - Г".
С гранит е оформено и антрето. Стените са почистени, шлайфани и завършени до грунд. Клиентът сам ще избере оцветяването им. До ключ са завършени също санитарните помещения.

Функционално къщите са развити в два обема. Ниската част обхваща просторен хол с трапезария и кухня на партера. В близост с тях имаме малко сервизно помещение, перално и мокро помещение, тоалетна и баня с душ кабина. Гаражите са решени в обема на сградата с топла връзка към обитаемите части. Във високите обеми, на второ ниво, попадат трите спални, към които са изградени по две луксозни бани и отделен санитарен възел.

Малки тераси завършват композицията, като предлагат различни панорамни гледки - едните са към Пловдив, другите - към Родопите.
Отоплителната система е приоритет в работата на инвеститорите още на етап проектиране. За целта те развиват четири алтернативи. "Това е нормално, защото в експлоатацията на къщата най-големият разход се пада на отоплението. Целта ни беше да се постигне максимален ефект с възможно най-малко разходи при експлоатацията", казва г-н Чиплаков. Всяко помещение е климатизирано на топъл и студен режим. Освен това в хола има камина на дърва с водна риза. Тя е изчислена така, че да подава топла вода за радиаторите на цялата къща. Осигурява и битовата топла вода. Когато камината не е на дневен ред, собствениците могат да използват възможностите на електрическия или газовия бойлер, който е със самостоятелен бидон за всяка къща. Ефектът от работата на газовия котел е същия - отопление, плюс битова, топла вода. А в слънчеви дни, селището ще се обслужва от слънчеви колектори, монтирани на всеки покрив. Всяка къща по стар български стил има чардак и барбекю.
Въпросът със сигурността в комплекса ще решат неговите обитатели. Жива охрана или просто видеонаблюдение, инвеститорите са склонни да се съобразят с всяко предложение. Кабелната телевизия също е възможна екстра тук, независимо от отдалечеността на парцела. В непосредствена близост по имотната граница минава кабел на "Евроком".

Фирма "Белстрой" ООД
Продажба на къщи директно от инвеститора

ЦЕНА

270 000 евро/къща
В цената е включено:
-
РЗП на къщата (разгънатата застроена площ) - 300 кв.м.
- 1/4 идеална част от парцела - 727 кв.м
- прилежаща инфраструктура - подходи, тревни площи, алеи.

Възможност за лизингово плащане. Фирмата осигурява кредитиране. Възможност за разсрочено плащане

 
   
2006 - 2008 © Белстрой ООД. Всички права запазени. | Поща